Ghanas matkultur

För det första äter man med händerna. Dock fuskar jag och har med mig en gaffel. En middag ser inte heller som en social uppleelse utan mer som ett behov. På grund av detta så äter man därför oftast själv och väldigt snabbt. Jag blev i början chockad över att man får så stora portioner men Mike förklarade att det är för att de oftast endast äter en gång om dagen. Kylskåp är något som inte alla har så det är lite en lyx att min värdfamilj har det.
Frukost: De äter antingen riktig mat till rukost eller ingen frukost alls. Jag får dock en lite mer europeisk frukost. Det brukar vara toast med sylt och någon frukt, Ibland får jag Fried eggs. Till det dricker jag te. De har dock varken "riktig" mjölk eller smör. Det finns dock mjölkpulver..
Lunch: Detta brukar jag äta på ett ställe nära arbetet. Jag har änsålänge endast provat Club Sandwich. Det ett berg av sallad, ägg, bönor och kyckling. Tyvärr brukar de överdosera ketchup över. Brödet får man brevid. Dock så tar jag bort ägget och salladen på grund av risken att bli sjuk så det blir egentligen kyckling och bröd.
Middag: På kvällen lagar Dora middag till mig. Det brukar vara spagetti eller ris med kyckling. Igår när jag hade två volontärer över på middag åt vi den mer traditionella rätten Riceballs och Peanutsoup alltså ris ihopklämt till en boll i en jordnöt- och tomatsoppa. Egentligen äter de mycket starkare mat men brukar göra den svagare till Obrunis (vita).
Det blir inte så mycket småätande här men ibland så köper jag hem egen frukt så som Papaya och Ananas. Det är synd att det inte är Mangosäsong annars är det min favorit.

Kommentarer
Trackback